22. juni 2016

Yoga

Hva er yoga?

Yoga ble først utviklet i oldtidens India, men det har forgrenet seg i veldig mange retninger. Selv om prinsippene er gamle så har vi mennesker fortsatt det samme behovet for å finne en balanse i oss selv. Vi kjemper fortsatt for å finne en mening med livet, falle til ro og finne svar på eksistensielle følelser som blant annet ensomhet og angst.

Asanas og meditasjon?

Yoga er en metode hvor man systematisk kan jobbe med slike utfordringer og på sikt kunne utnytte flere av sine egne ressurser og potensial. Det krever at man tør å se seg selv i et annet perspektiv og kanskje se egne tanker og følelser på et nytt vis. Den fysiske delen av yoga innebærer de ulike yogastillingene (asanas). Disse øvelsene ble først utviklet som en nødvendig forberedelse til å kunne sitte stille i meditasjon.

Det er den fysiske delen av yoga som er mest populær i vårt århundre. Interesse for yogafilosofi og yogienes levemåte oppstår gjerne etter at man har praktisert yoga en stund. De aller fleste begynner med yoga for å forbedre seg fysisk. Ofte er nybegynnere i yoga mer uvitende om de mentale fordelene som følger med når man etablerer en stødig praksis.

Yoga stiller ingen krav til kroppslige eller mentale evner. Hos Indie Yoga kan du komme som du er og gjøre det du kan. Man vil oppnå de samme fordelene uavhengig av om man kan stå på hodet eller legge bena bak nakken. Yoga er tilgjengelig for alle som vil gjøre yoga, det gjelder bare om å finne sin foretrukne metode og stil.

Hatha Yoga

På Indie Yoga vil en time alltid innebære en rolig start hvor vi ”lander” på matta før vi går over til oppvarming og hoveddelen. Timene avsluttes alltid med avspenning (i Savasana – «død manns stilling»).

Gjennom timen kommer det til å være en god balanse mellom pust, avspenning, fysisk utfoldelse og noen mentale utfordringer. Du vil forhåpentligvis oppnå at du har vært tilstede med kropp og sjel uten å tenke på daglige gjøremål og annet som foregår på utsiden av yogarommet.

I hatha yoga timene vil du alltid kunne forvente solhilsen i en eller annen variasjon. Noen ganger vil vi jobbe mot en såkalt ”peak pose”, for eksempel en morsom armbalanse eller mer utfordrende bakoverbøy. Det gis alternative stillinger for de som har behov for det og det blir tatt hensyn til eventuelle skader.

På Indie Yoga er det fokus på god teknikk og at man opparbeider seg den riktige styrken før man utfordrer seg for mye. På den måten vil man kunne holde seg skadefri og samtidig legge det gode grunnlaget for mange tiår med yoga.

Disse timene bør erfares og så kan man selv gjøre seg opp en mening om denne stilen er den rette for deg. Les gjerne mer om oss!

Spør om råd dersom du er usikker på hvilket kurs hos Indie Yoga som passer best for deg.

Klikk inn her for å se hvilke kurs som er tilgjengelige nå. Priser finner du her